Καθημερινά θα ανεβάζω εύκολες συνταγές για όλους... <3 <3 <3

Σελίδες

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ρολό με παντεσπάνι











Υλικά:
  • 4 αυγά
  • 3 φλιτζάνια του καφέ αλεύρι
  • 3 φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα από πορτοκάλι ή λεμόνι
  • Για την γέμιση
  • Μαρμελάδα της αρεσκείας ή μερέντα ή κρέμα.


Εκτέλεση:
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί εκτός την γέμιση. Παίρνουμε ένα ταψί τετράγωνο και βάζουμε την λαδόκολλα την βουτυρώνουμε καλά και ρίχνουμε το υλικό που έχουμε χτυπήσει. Καλύπτουμε όλο το ταψί και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς περίπου για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το αφαιρούμε από το ταψί και την λαδόκολλα και το βάζουμε πάνω σε δύο καθαρές πετσέτες κουζίνας και το τυλίγουμε όπως είναι ζεστό. Το αφήνουμε για 5 λεπτά.
Μετά το ανοίγουμε και απλώνουμε την γέμιση και το ξανατυλίγουμε.
Έτοιμο καλή σας όρεξη!!!

Η τέλεια πρασόπιτα

Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλα σφολιάτας
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι 
  • 4 πράσα
  • 1/4 ζαμπόν κομμένο σε φέτες
  • 1 κουτί μανιτάρια
  • 2 φλυτζάνια του καφέ σιμιγδάλι
  • 2 φλυτζάνια αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 2 κούπες αραιωμένο γάλα παστεριωμένο
  • λίγο λάδι για την κατσαρόλα


Εκτέλεση
Παίρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε το λάδι. Κόβουμε το κρεμμύδι, και το πράσο σε ροδέλες. Σοτάρουμε αρχικά το κρεμμύδι και στην συνέχεια το πράσο. Ρίχνουμε το ζαμπόν που έχουμε κόψει σε κυβάκια, το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το γάλα. Προσοχή!!! Χαμηλώνουμε την φωτιά για να μην κολλήσει. Στην συνέχεια,το βγάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά, ανακατεύοντας γρήγορα για να μην ψηθούν τα αυγά. Βουτυρώνουμε το ταψί. Στρώνουμε την σφολιάτα και ρίχνουμε το μείγμα, βάζουμε το άλλο φύλλο από πάνω και την χαράζουμε.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Μπαμπάς

Υλικά:
5 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φακελάκι μπείκιν πάουντερ
1 βανίλια



Για το σιρόπι:
2 ποτήρια ζάχαρη
2 1/2 ποτήρια νερό
2 φέτες λεμόνι

και τέλος:
μια μικρή σαντιγί φυτική

Εκτέλεση 
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί και τα ρίχνουμε σε μια φόρμα του κέικ που πρώτα την έχουμε βουτυρώσει. Ψήνουμε στου 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
Αφού κρυώσει το σιροπιάζουμε μέσα στην φόρμα. Περιμένουμε να κρυώσει το κόβουμε στην μέση και του βάζουμε την σαντιγί. Μπορούμε επίσης να βάλουμε αντί για την κρέμα σαντιγί, κρέμα πατισερι είναι πολύ ωραίο.
Καλή όρεξη!!!

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Μοσχαράκι με λαχανικά

Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχαράκι γάλακτος κομμένο σε κύβους
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαίολαδο
  • 5 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
  • 500 γρ. κρεμμύδια μικρά καθαρισμένα
  • 500 γρ. καρότα
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 1 κουταλιά της σούπας σόγια σος
  • 1 κύβος λαχανικών
  • λίγη ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Ζεσταίνουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα, προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόγια σος, τον κύβο των λαχανικών, λίγο αλάτι, πιπέρι και αρκετό ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να εξατμιστούν τα υγρά. Στην συνέχεια καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη και ρίχνουμε τα καρότα και τα κρεμμυδάκια. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα τηγανίζουμε μέχρι να καραμελώσουν, γυρίζοντας τα συχνά για να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα.
Ρίχνουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια και καρότα στην κατσαρόλα με το κρέας. Αφήνουμε να ανακατευτούν με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Πορτοκαλόπιτα

υλικά:
1 γιαούρτι
2 πορτοκάλια(το ξύσμα)
4 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
3 βανίλιες
1 μπείκιν
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 πακέτο φύλλα κρούστας

Για το σιρόπι:
3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
2 φέτες λεμόνι

Εκτέλεση:
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τα φύλλα κρούστας. Ξεπαγώνουμε τα φύλλα και τα κόβουμε κομματάκια ή με το ψαλίδι ή με το χέρι, και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα. Τα ενσωματώνουμε όλα μαζί και τα ρίχνουμε μέσα στο βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, μόλις κρυώσει η πίτα, την σιροπιάζουμε.

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Το προφιτερόλ της Κικής

Υλικά:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 κακάο
  • 3 ποτήρια ζάχαρη 
  • μισό ποτήρι αλεύρι
  • 1 βανίλια
  • λίγο λικέρ ή κονιάκ
  • 1 πακέτο μπισκότα της αρεσκείας σας.



Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα υλικά και τα ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πήξει και να γίνει μια κρέμα. Σπάμε τα μπισκότα και τα ρίχνουμε σε μπολάκια και από πάνω μοιράζουμε την κρέμα σοκολάτα. Τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν.
Ο στολισμός επιλογή σας.

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Εύκολες πατάτες στο φούρνο.

Υλικά:
3-4 κιλά πατάτες μικρές
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις πλένουμε και τις ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει για περίπου 5 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε βάλει λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε, να πάει παντού. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά. Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Καλή όρεξη!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις