Καθημερινά θα ανεβάζω εύκολες συνταγές για όλους... <3 <3 <3

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

Μοσχαράκι με λαχανικά

Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχαράκι γάλακτος κομμένο σε κύβους
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαίολαδο
  • 5 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
  • 500 γρ. κρεμμύδια μικρά καθαρισμένα
  • 500 γρ. καρότα
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 1 κουταλιά της σούπας σόγια σος
  • 1 κύβος λαχανικών
  • λίγη ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Ζεσταίνουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα, προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόγια σος, τον κύβο των λαχανικών, λίγο αλάτι, πιπέρι και αρκετό ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να εξατμιστούν τα υγρά. Στην συνέχεια καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη και ρίχνουμε τα καρότα και τα κρεμμυδάκια. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα τηγανίζουμε μέχρι να καραμελώσουν, γυρίζοντας τα συχνά για να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα.
Ρίχνουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια και καρότα στην κατσαρόλα με το κρέας. Αφήνουμε να ανακατευτούν με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις