Καθημερινά θα ανεβάζω εύκολες συνταγές για όλους... <3 <3 <3

Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

Η τέλεια πρασόπιτα

Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλα σφολιάτας
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι 
  • 4 πράσα
  • 1/4 ζαμπόν κομμένο σε φέτες
  • 1 κουτί μανιτάρια
  • 2 φλυτζάνια του καφέ σιμιγδάλι
  • 2 φλυτζάνια αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 2 κούπες αραιωμένο γάλα παστεριωμένο
  • λίγο λάδι για την κατσαρόλα


Εκτέλεση
Παίρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε το λάδι. Κόβουμε το κρεμμύδι, και το πράσο σε ροδέλες. Σοτάρουμε αρχικά το κρεμμύδι και στην συνέχεια το πράσο. Ρίχνουμε το ζαμπόν που έχουμε κόψει σε κυβάκια, το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το γάλα. Προσοχή!!! Χαμηλώνουμε την φωτιά για να μην κολλήσει. Στην συνέχεια,το βγάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά, ανακατεύοντας γρήγορα για να μην ψηθούν τα αυγά. Βουτυρώνουμε το ταψί. Στρώνουμε την σφολιάτα και ρίχνουμε το μείγμα, βάζουμε το άλλο φύλλο από πάνω και την χαράζουμε.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις