Καθημερινά θα ανεβάζω εύκολες συνταγές για όλους... <3 <3 <3

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

Κασερόπιτα

υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κασέρι τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού χαλούμι τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού regato τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 4 αυγά
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο (προαιρετικά)
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τα 3 αυγά, προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι γάλα, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, 1/2 φλιτζάνι λάδι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε. Αλείφουμε ένα ταψί με λίγο λάδι και βάζουμε στη βάση 2 φύλλα. Τα αλείφουμε και αυτά το καθένα ξεχωριστά. Ρίχνουμε μία ποσότητα του μίγματος και την απλώνουμε στην επιφάνεια των φύλλων. Στην συνέχεια βάζουμε άλλα δύο φύλλα και μία ποσότητα μίγματος. Συνεχίζουμε έτσι, βάζοντας ανάμεσα στις στρώσεις από 1 φύλλο, μέχρι την τελευταία στρώση όπου και τοποθετούμε τα 2 τελευταία φύλλα. Κόβουμε τα φύλλα που περισσεύουν από το ταψί και γυρίζουμε τις άκρες σαν στριφτάρι. Σε μία λεκάνη χτυπάμε 1 αυγό, την υπόλοιπη ποσότητα γάλατος και λίγο λάδι, τα ανακατεύουμε και τα περιχύνουμε στην επιφάνεια της κασερόπιτας έτσι ώστε να πάει παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις